Pokud jste milovníci dobrého jídla a rádi vaříte, určitě používáte při vaření (někdo třeba i při pečení) mnoho surovin jako je například vajíčko, zelenina, koření, která jídlo dokonale dochutí (jako například kari koření, sůl = to je snad základ každého, nebo třeba maďarskou papriku).
Dneska tedy budeme hovořit o maďarské paprice – kde ji koupit a také si sem přidáme recept s maďarskou paprikou, který vás jistě inspiruje třeba na další vaření.
Maďarskou papriku je nejlepší koupit od značky, kde mají úžasný výběr paprik jako například sladké papriky, uzené papriky, nebo i pálivé papriky. My si zde ale ukážeme už zde zmiňovaný recept, který určitě můžete doma vyzkoušet.
Budete potřebovat:
Kuřecí maso (nejlépe nakrájené na plátky)
Sladkou mletou papriku
Koření kari
Rýži (jakoukoliv)
Trochu pepře
Cibuli (pokud máte rádi)
A nějakou zeleninu na ozdobu
Jako první si omyjeme kuřecí maso a osolíme a trochu opepříme. Poté dáme kuřecí maso na pánev, přidáme trochu (ale opravdu jen trochu) sladké mleté papriky, zamícháme a až je kuřecí maso dokonale smíchané se sladkou paprikou, přidáme ještě kari koření (toho trochu více, než sladké papriky). Pokud nechcete přidávat mletou papriku, sice nemusíte, ale bude to mít lepší a výraznější chuť. Někdo má rád cibuli, tak té tam můžete taky trochu dát a osmahnout na pánvičce, záleží to však na vašem uvážení. Poté si zvlášť (někdo to má rád dohromady) uvaříme rýži. Do té není potřeba přidávat žádné koření, jen špetku soli, aby nebyla nedochucená. Jídlo můžeme podávat se zeleninou na talíři (například s rajčaty, okurky a tak dále). Jídlu to dodá dostatečný počet vitamínů a také tam nebude jen maso (já osobně třeba miluji, když si k dobrému jídlu nakrájím i zeleninu, je to moc dobré). Někdo zeleninu nejí, ale já osobně si jídlo bez zeleniny neumím představit.